Ana içeriğe atla

2018-2019 Pİ GÜNÜ KUTLAMALARI




   Okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz “Pi Günü” etkinliğimiz matematik zümremiz tarafından 14 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi. Etkinliğimiz kapsamında konferans salonunda gerçekleştirilen “Bilgi yarışmaları” ve “Pi defilesi” düzenlendi. 6. Sınıfların yarışmasında 6-B sınıfımız, 7. Sınıfların yarışmasında 7-B sınıfımız kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 5. Sınıf öğrencilerimiz pi tişörtleriyle pi defilesinde eğlenceli vakit geçirdiler. Heyecanla Pi Gününe hazırlanan zümremize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.














    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÖRTGEN UÇURTMALAR

   5. sınıf öğrencilerimiz bugün matematik öğretmenleri Tuğçe Caner eşliğinde "Dörtgen Uçurtmalar" yaptılar. Minik kartlardaki dörtgenlerin özelliklerini, ait olduğu dörtgenin kuyruğuna yapıştırdılar ve öğrendikleri "çokgenler" konusunu düşünerek ve eğlenerek pekiştirdiler. 

GEOGEBRA İLE MATEMATİK DERSİ

   5. sınıf öğrencilerimiz, matematik öğretmenleri Tuğçe Caner eşliğinde İnnovation Lab' de "GeoGebra" dinamik geometri programıyla çokgenler oluşturdular. Öğrendikleri çokgenlerin özelliklerini, çizdikleri çokgenler ile kıyaslayarak kazanımlarını pekiştirdiler.

RAHMİ KOÇ MÜZESİ GEZİMİZ VE RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI ETKİNLİĞİ

   Okulumuz 5.sınıf öğrencileri öğretmenleri Ozan Aslan,Deren Ferikoğlu eşliğinde Rahmi M.Koç Müzesi’ni ziyaret etmişlerdir.Renkli Matematik Dünyası Eğlen-Öğren bölümünde bulunan yap-bozlar,ayna,fonksiyon-grafik,ses,olasılık gibi deney setlerini uygulayarak matematiksel düşünme deneyimi yaşamış,aynı zamanda Keşif Küresi ile evreni sanal ortamda birebir yaşama olanağını tatmışlardır.

"14 MART Pİ GÜNÜ" ETKİNLİĞİMİZ

     14 Mart Çarşamba günü okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz "Pi Günü" etkinliğimiz zümremiz tarafından gerçekleştirildi.  Okul bahçemizde öğrencilerimizle "Pi" oluşturduk. Okulumuzun duvarlarını 5. sınıf öğrencilerimizin tasarladığı "Pi" tabakları ile süsledik.                                   Etkinliğimiz kapsamında "Pi temalı" yiyecek satışı gerçekleştirildi. Geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanan kermesimize yoğun ilgi vardı. Destek ve katılımlarından dolayı Okul Aile Birliğimize, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.            Etkinliğimizin devamında konferans salonunda gerçekleştirilen "Pi kelime - Pi işlem" yarışması ve "Pi" defilesi düzenlendi. Defilede 5. sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve bizler  Pi T-shirtlerimiz ile eğlenceli bir defile gerçekleştirdik.        

"CAHİT ARF GÜNÜ" ETKİNLİĞİ

             Okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz "Cahit Arf Günü" etkinliğimiz 26 Aralık Pazartesi günü zümremiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte Cahit Arf' ın hayatı, matematiğe olan katkıları ve dünyaca ünlü matematikçilerin kısa hayat hikayelerinin yer aldığı slaytlar izlenmiştir. Ortaokul ve lise kademelerinde seviyelerine uygun eğlenceli matematik yarışmaları düzenlenmiştir. Bilgi yarışmasında ortaokulda 7. sınıflarımız, lisede 11. sınıflarımız birinci olurken; kahoot yarışmasında 5. sınıflarımızdan Sezin Kazan, 11. sınıflarımızdan Enes Gülsoy birinci olmuştur. Birinci olan öğrencilerimize günün anısına üzerinde Cahit Arf' ın resmi yer alan 10 TL hediye edilip, sertifikaları verilmiştir.

TAM SAYILAR PUZZLE ETKİNLİĞİ

      3 Mart Cuma günü 6A ve 6B sınıfı öğrencilerimiz matematik öğretmenleri Tuğçe Caner eşliğinde öğrendikleri “Tam Sayılarla İşlemler” konusu ile ilgili pekiştirici bir etkinlik yaptılar. Öğretmenlerinin hazırladığı puzzle oyununu, öğrendikleri çıkarma ve toplama işlemlerini kullanarak birleştirmeye çalıştılar. 3 grup halinde oynadıkları bu oyunla birbirlerinin yanlışlarını düzeltip, konu ile ilgili unuttukları kurallarıı hatırladılar. Bazı işlemlerde yanlışlar yapsalar da , oyunun başına dönüp tekrar denediler ve  puzzle’ ı bitirine kadar pes etmediler. Öğrencilerimiz hem çok eğlendiler, hem de oyun oynayarak işlemleri öğrendiler.                                                                                

Pİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

          Okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz "Pi Günü" etkinliğimiz zümremiz tarafından ortaokul ve lise kadememiz için iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.                                   Pi Nedir? Neden 14 Mart Pi Günü olarak kutlanır?    İsmini Yunanca’’da “çevre” sözcüğünün ilk harfi olan π simgesinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi ile elde edilen, matematikte kullanılmakta olup, değerinin tam olarak bilinmemesiyle birlikte genel bir ifadeyle 3 ya da 3,14 olarak kabul edilen, sürekli kullanılış tarihi 250 yıl kadar önceye dayanan sabit sayıya Pi Sayısı denilmektedir. 14 Mart tarihinin Pi Sayısı olan 3,14’ e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Ayrıca, Einstein’ın doğum gününün 14 Mart’’a denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür.            Sınırı olmayan bu sayı dizisi kendini hiç bir zaman tekrar etmediğinden, sayılar hep farklı şekilde dizile gelmiştir. İşte b

"CAHİT ARF GÜNÜ" ETKİNLİĞİ

      Okulumuzda geleneksel olarak düzenlediğimiz "Cahit Arf Günü" etkinliğimiz 26 Aralık Salı günü zümremiz tarafından ortaokul ve lise kademelerimiz için iki oturum olmak üzere gerçekleştirildi. Etkinlikte Cahit Arf'in hayatı ve başarı öyküsünün yer aldığı slaytlar izlendi, öğrenciler arası bilgi yarışması ve öğretmenlerimizin katıldığı Kahoot yarışması yapıldı. Hem yarışan öğrenci ve öğretmenlerimiz hem de izleyenlerimiz çok keyif aldılar.  Matematik yarışmamız sonucunda ortaokulda 6. sınıflarımız birinci olurken, lisede 11. sınıflarımız birinci olmuştur. Birinci olan öğrencilerimize günün anısına 10 TL ve başarı sertifikaları verilmiştir.                              

TALES GEZİCİ MATEMATİK MÜZESİ

    Matematiği keyifli ve  anlaşılabilir kılarak ziyaretçilerine sunan, hızla gelişerek Türkiye'nin tüm illerindeki okullardan yoğun ziyaret alan Türkiye'nin ilk ve tek matematik müzesi "TALES Gezici Matematik Müzesi" 40 farklı istasyonuyla 17 Ekim Pazartesi günü okulumuzda kuruldu.Ortaokul 5,6,7,8.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla eğitim gerçekleşmiştir.     İstasyonları ilköğretim müfredatından üst düzey matematiğe kadar her seviyeye uygun, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim müfredatından yola çıkılarak; olasılıktan Pascal üçgenine, seri açılımlardan ardışık sayıların toplamına, parabolden asal sayılara, çevre yarıçap ilişkisinden silindir-yarıçap ilişkisine, tam kare açılımın geometrik ispatından çarpma işlemi mantığına kadar birçok istasyon mevcutttur. Günlük hayattaki matematiğe ilgi çekilerek, Altın Oran'dan Dört Renk Problemine, açı görüntü sayısı ilişkisinden , Mimar Sinan köprüsünden perspektife, Sezar Şifrelemesinden çeşitli mantıksal oyunlara

"BENİM EŞİM KİM?" OYUNU

    5. sınıf öğrencilerimiz Matematik öğretmenleri Tuğçe Caner ile birlikte "Benim eşim kim?" oyunu oynadılar.  Derste öğrendikleri "Ondalık Gösterim" kazanımını, ders içinde oynadıkları bu oyun ile pekiştirme fırsatı buldular. Her kesir kendi eşi olan ondalık gösterimi bulup karşısına oturduğunda, bulamayanlar ayakta kaldı. Eşlerini bulabilmeleri için gerekli yönlendirmeler yapılarak öğrencinin kesir-ondalık gösterim dönüşümünü yapabilmesi ve eşini bulabilmesi sağlandı.  Hem eğlenip hem de öğrenen öğrencilerimiz oyun esnasında keyifli zaman geçirdiler.